SCHRIJVERSFESTIVAL Steenwijk e.o.
34e editie 2021

Steenwijkerlandse Taal en Kennisquiz 2021Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz voortijdig gestaakt vanwege technische storingen


Steenwijk - Het zat de organisatie van de Steenwijkerlands Taal- en Kennisquiz woensdagavond niet mee: de avond begon al met een fikse technische storing, waardoor de uitzending een uur later dan gepland (om 21.00 uur) van start ging.
De techniek bleef haperen, zodat om kwart voor tien werd besloten de uitzending te stoppen. Ondanks alle vertraging waren er toch meer dan 430 mensen die digitaal deelnamen aan de quiz. Het voorlezen door presentator Jannes Mulder van het dialectverhaal verliep vlekkeloos en ook de eerste 18 vragen over moeilijke dialectwoorden in de tekst konden gesteld worden. Maar bij vraag 19 (‘wat is ‘stoekerig’? a. vlot, b. onregelmatig of c. stroperig) viel de verbinding weer voor langere tijd weg. Ook het optreden van ‘Sjeu’ kwam hierdoor niet goed uit de verf.
De avond werd live gestreamd vanuit De Meenthe, waar een klein gezelschap, waaronder de jury, ‘coronaproof’ bijeen was gekomen. Een plan B ligt echter klaar: ‘We gaan het nu waarschijnlijk opnemen en dan uitzenden. Daarover gaan we donderdag overleggen’, aldus de organisatie.

Impressiebeeld editie 2019