SCHRIJVERSFESTIVAL Steenwijk e.o.
34e editie 2021

Clairy Polak: Voorbij, voorbij - helaas afgelast

Op vrijdag 12 maart 2021 organiseert het Schrijversfestival in samenwerking met 't Lam Ontmoet een avond met als gast Clairy Polak.

Clairy Polak (30 mei 1956) is een Nederlandse journalist en radio- en televisiepresentator. Ze is vooral bekend van actualiteitenprogramma's als NOVA, Buitenhof en Het filosofisch kwintet. In 1998 werd ze uitgeroepen tot beste radiomaker van het jaar bij Radio 1, in 2010 ontving ze de Sonja Barend-Award en in 2014 de Zilveren Reissmicrofoon voor haar gehele radio-oeuvre.


In 2019 verscheen haar roman Voorbij, voorbij bij Meulenhoff.


Voorbij, voorbij is een bijzondere roman over afscheid nemen, vol compassie geschreven, die de lezer diep zal raken.
Steeds meer mensen komen eens in hun leven in aanraking met dementie of alzheimer, vaak met verwoestende gevolgen.
De ontmoeting tussen Leo en Judith leidt tot een bijna symbiotische liefde – onverwacht, gezien hun totaal verschillende achtergrond. Vijfentwintig jaar lang kwam daar niets of niemand tussen. Tot de alzheimer zijn verwoestende werk kwam doen. Zowel Leo als Judith valt ten prooi aan grote verwarring. Leo’s verleden dreigt radicaal te worden uitgegumd, terwijl Judith probeert hun gezamenlijke leven aan de vergetelheid te ontrukken en haar eigen toekomst opnieuw vorm te geven. Met de moed der wanhoop en een flinke dosis zelfspot probeert ze het hoofd boven water te houden. Aan de hand van Leo’s verhalen over zijn jeugd en haar eigen herinneringen probeert ze de steeds vager wordende foto van Leo’s leven weer wat diepte te geven en daarmee een basis te leggen om door te gaan.
Vrijdag 12 maart 2021 - aanvang 20:15 uur - entree € 10,-

Doopsgezinde Kerk 't Lam - Breestraat 2 - Blokzijl