SCHRIJVERSFESTIVAL Steenwijk e.o.
32e editie 2019

Steenwijkerlandse Taal en Kennisquiz

Op maandag 4 maart 2019 vind de aftrap van het Schrijversfestival plaats in Streekcentrum De Wielewaal in Scheerwolde met de traditionele Taal- en Kennisquiz.

 Het dictee

Zoals gebruikelijk was ook dit jaar de presentatie in handen van Jannes Mulder. Na eenmaal het gehele dictee voorgelezen te hebben, volgden de Multiple Choice vragen, die ook op het beeldscherm zichtbaar gemaakt werden. Het verhaal wordt geschreven door George Huisman, de dialectwoorden komen uit de koker van Frans Keizer. De jury word deze editie voorgezeten worden door wethouder Trijn Jongman.

De jury in 2017 onder leiding van burgemeester Rob Bats (midden), Frans Keizer en George Huisman (archief Schrijversfestival) 

 De Kennisquiz

Na de pauze is het tijd voor de kennisquiz. De deelnemers werden getest op hun kennis over Steenwijkerland. De vragen gaan over gebeurtenissen, gebouwen, straten of personen, en bestrijken hiermee ook de gehele gemeente.   

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank. Het Schrijversfestival heeft na aanleiding van de Coöperatieweken een cheque ter waarde van € 664,- mogen ontvangen om deze avond te organiseren.