SCHRIJVERSFESTIVAL Steenwijk e.o.
32e editie 2019

Steenwijkerlandse Taal en Kennisquiz 2020

Ook in 2020 zal de Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz weer georganiseerd worden. Datum en locatie zijn op dit moment nog niet bekend. Hieronder een terugblok op de editie 2019:

Op maandag 4 maart 2019 vond de aftrap van het Schrijversfestival plaats in Streekcentrum De Wielewaal in Scheerwolde met de traditionele Taal- en Kennisquiz. In een uitverkocht huis met ongeveer 120 deelnemers, verdeeld over 37 teams was het weer een zeer succesvolle opening van het Schrijversfestival 2019. 

 

 Het dictee

Zoals gebruikelijk was ook dit jaar de presentatie in handen van Jannes Mulder. Na eenmaal het gehele dictee voorgelezen te hebben, volgden de Multiple Choice vragen, die ook op het beeldscherm zichtbaar gemaakt werden. Het verhaal is geschreven door George Huisman, de dialectwoorden komen uit de koker van Frans Keizer.  De winnaars van het dictee (met maar 7 fouten) is het team van de Vrouwen van Nu uit Blokzijl.

 

De jury  onder leiding van wethouder Trijn Jongman, met George Huisman en Frans Keizer. 

 

De Kennisquiz

Na de pauze was het tijd voor de kennisquiz. De deelnemers werden getest op hun kennis over Steenwijkerland. De vragen gaan over gebeurtenissen, gebouwen, straten of personen, en bestrijken hiermee ook de gehele gemeente.  De kennisquiz werd gewonnen door het team van de PvdA afd. Steenwijkerland.

 

 

 

 

In 2020 zal er opnieuw een taal-en kennisquiz georganiseerd worden; de datum en locatie zullen binnenkort bekend gemaakt worden.