SCHRIJVERSFESTIVAL Steenwijk e.o.
31e editie 2018

Steenwijkerlandse Schrijversavond 2018

Ook dit jaar organiseert het Schrijversfestival de traditionele Steenwijkerlandse Schrijversavond. Op deze avond zijn de gasten (oud)inwoners van de gemeente Steenwijkerland, en hebben ze een of meerdere boeken uitgegeven. De presentatie is in handen van Belinda Terlouw.

 

Simone Sarphati

 Sinds 1998 ben is Simone Sarphatie als orthopedagoog/logopedist bezig met de ontwikkeling van onderwijsarrangementen. Negentien jaar later, inspireert het haar dat nog steeds, aangezien ze geen krachtiger aanbod kent voor afgestemd passend onderwijs. Vooral als deze afstemming gebeurt op het niveau van de leerling, de betrokken onderwijsprofessionals en de schoolorganisatie. Als onafhankelijke onderzoeker/begeleider is het haar missie om schoolorganisaties te helpen met het geven van inzicht in de kracht van hun onderwijsarrangementen. Simone Zal op deze avond geïnterviewd worden over haar boek "Het grote non-stop onderwijskwesties marathon podcast boek"

 

Edwin Zonneveld

Edwin Zonneveld is in 1958 geboren in Velsen en studeerde Commerciële Economie aan de HEAO in Velp. Sinds 1993 werkt hij in Parijs als Europees Marketing Manager en is innovatie-expert en uitvinder. Hij is getrouwd, vader van twee kinderen en woont met zijn familie in l’Isle-Adam. In zijn vrije tijd verblijft hij regelmatig met zijn familie in zijn tweede huis in Belt-Schutsloot. 'Gezworen Wraak' is zijn debuut, en vertelt over inspecteur Starck, rechercheur in de rustige gemeente Steenwijkerland. Er zijn tot op heden drie delen verschenen. Momenteel werkt Zonneveld aan een vierde deel in deze serie.

 

 

 

Klaas de Jong

Klaas de Jong is geboren in Leeuwarden en volgde in deze stad de opleiding werktuigbouwkunde aan de HTS. Hij is afgestudeerd met een specialisatie op het gebied van verwarmingstechniek.

De Jong kwam eind 1983 terecht in de energiesector na 7 jaar te hebben gewerkt bij Nedairco, de Nederlandse marktleider voor airconditioning, warmtepompen en koelmachines, en 4 jaar bij de dienst exportbevordering van het Ministerie van Economische Zaken. Als hoofd energiebureau van het Energiebedrijf voor Groningen en Drenthe (EGD) stond hij onder meer aan de basis van de ontwikkeling van warmtekrachtkoppeling (wkk) en biogasprojecten. Daarnaast is hij auteur van o.a. De struikelstenen van Heidelberg, als de ramshoorn schalt, De stenen spreken (over de struikelstenen in Steenwijk, En dit is slechts het voorspel, en Inzichen in 666 en Mysterie Babylon. Tevens is De Jong hoofdredacteur van het Warmtenetwerk-magazine en publiceert hij in diverse tijdschriften.

 

 

 

 Donderdag 29 maart 2018 - aanvang 20:00 uur - entree € 2,50

Locatie: Bibliotheek Steenwijk - Meppelerweg 47a - Steenwijk

Reserveren via deze link