SCHRIJVERSFESTIVAL Steenwijk e.o.
31e editie 2018

Wilfried de Jong over sport, koningshuis en schrijven

Wilfried de Jong werd bekend door zijn samenwerking met Martin van Waardenberg in het theaterduo Waardenberg en de Jong.Nadat deze samenwerking was beëindigd legde De Jong zich toe op het maken van televisieprogramma's. Eerst maakte hij voor de VPRO Sportpaleis De Jong en later, samen met Matthijs van Nieuwkerk, Holland Sport, waarvan hij van 2008 tot en met 2011 de enige presentator is.Hij presenteerde ook 24 uur met..., dat vanaf begin 2008 op Nederland 3 werd uitgezonden. Zijn liefde voor sport in het algemeen kwam verder tot uiting in een serie documentaires over de fans, hobbyisten en organisatoren van diverse amateursportevenementen.

In de in Rotterdam opgenomen serie "Pakhuis de Jong" speelde Wilfried de Jong met doorgewinterde TV-persoonlijkheden in op actualiteit. Daarnaast speelde De Jong soms rollen in films en televisieseries (Evelien) en schreef hij een boek, De linkerbil van Bettini en een verhalenbundel: Aal. De Jong schrijft een wekelijkse sportcolumn in NRC Handelsblad. In de zomer van 2013 werd De Jong presentator van het televisieprogramma Zomergasten. De Jong werd in oktober 2014 op de vrijdagavond presentator van Met het Oog op Morgen, een NOS-radioprogramma.

In 2017 sprak De Jong in een televisie-interview met koning Willem-Alexander. Dit gesprek werd opgenomen op De Eikenhorst ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de koning en werd op 26 april 2017 gelijktijdig uitgezonden op NPO 1 en RTL 4.

 

Woensdag 21 maart 2018 - 20:15 uur - Vestzaktheater - € 12,50

RaboTheater De Meenthe - Stationsplein 1 - Steenwijk

 Kaarten verkrijgbaar bij De Meenthe en via deze link