SCHRIJVERSFESTIVAL Steenwijk e.o.
31e editie 2018

Poëzie event; Muzikaal dichtersgebeuren

 

 

Het Poëzie Event 2018 is een initiatief van het Schrijversfestival en de JC Bloemstichting. Poëzie was aanwezig in eerdere edities van het Schrijversfestival. In 2017 zijn we met betrekking tot poëzie een samenwerking aangegaan met de J.C. Bloemstichting.

Een en ander zal plaatsvinden op zondag 18 maart in de doopsgezinde kerk in Steenwijk met een gevarieerd programma. Kasper Peters zal voordragen uit eigen werk. Daarnaast zullen de Maten van de Keizer optreden.

Kasper Peters

Kasper Peters, voormalig stadsdichter van Groningen, wordt gelukkig van het geven van poëzieworkshops op scholen en jaarlijks geeft hij 200 gedichtenlessen. Elke maand draagt hij zijn nieuwe vondsten en eigen gedichten voor op de jeugdafdeling van de bibliotheek in Groningen. Bij uitgeverij Passage verschenen drie van zijn dichtbundels (Hellevaartsdagen, Kanaalkoorts en Kelder). Momenteel schrijft hij nieuwe kindergedichten en werkt hij aan verschillende prentenboeken. Ook blijft hij gewapend met een Vondel reizen op de brommer van school naar school voor poëzielessen.

 

De Maten van de Keizer

Een nieuwe muziekgroep met voor Steenwijker begrippen een  aantal oude bekenden : Aart Keizer en Folkert Jellesma. Nieuw zijn Guus Huis in 't Veld uit Paasloo en Theo van de Bles uit Noordwolde .
De Maten van de Keizer schrijven hun eigen teksten en muziek en combineren dit met fragmenten van gedichten uit het Nederlandstalige gebied. Dit zorgt voor een spannende , soms ontroerende , verdieping.
In het kader van het optreden tijdens het festival is er een kleine selectie uit het inmiddels uitgebreide oeuvre gemaakt met als werktitel “Bloem der natie''. Hiervoor zijn speciaal gedichten gekozen van dichters, die een relatie hadden met JC Bloem.

 

 

Froukje Zwanenburg met Frank Heerze

 

Deze middag zal worden ingeleid door Marion Groenewoud: freelance journalist en radiomaker voor onder meer de Stentor/de Persgroep en OverUit de Kunst van RTV Oost. De muzikale omlijsting voor deze middag wordt verzorgd door Froukje Zwanenburg met Frank Heerze (viool). Van 2005 tot 2007 was Frouwkje Zwanenburg stadsdichteres van Gouda. Daarna vertaalde ze onder andere 42 gedichten van de kunstenaar Marc Chagall uit het Frans.  Als docente kunstgeschiedenis vertelt ze graag over de taal en de geschiedenis van de taal in lessen  kunstgeschiedenis. In het najaar van 2017 verscheen bij uitgeverij Giethoorn van Cees Duine in Giethoorn mijn gedichtenbundel “Klank van jasmijn”. Haar meest persoonlijke bundel tot nu toe, met prachtige aquarellen van de Noord-Hollandse kunstenares Joke Konijn. Ze draagt daar graag uit voor, altijd met muzikale begeleiding. In Steenwijk doorweeft de violist Frank Heerze haar gedichten met klanken. Ze trad al eerder met hem op in een voordracht van vertaalde gedichten van Marc Chagall.

 Zondag 18 maart  2018 - aanvang 14.30 uur- Toegangsprijs € 5,-

Doopsgezinde Kerk - Onnastraat - Steenwijk

kaarten zijn te bestellen via ons reserveringsformulier