SCHRIJVERSFESTIVAL Steenwijk e.o.
30e editie 2017

Operatie Geslaagd - Erik Krikke en Silhouette

 

Erik Krikke (Steenwijk) viel na zijn uitzending naar Afghanistan ten prooi aan PTSS. In de muzikale theatervoorstelling ‘Operatie Geslaagd’ neemt hij u mee door zijn ervaringen die daar aanleiding voor waren. Maar ook over hoe hij op eigen kracht, met hulp van zijn thuisfront en van Defensie, inmiddels weer volop in het leven staat.

 

 

‘Operatie Geslaagd’ verhaalt op aangrijpende wijze over het werk van militairen in het uitzendgebied. Erik zelf was operatieassistent chirurgie in het NAVO-hospitaal op Kandahar Airfield. Daar werd dag en nacht hard gewerkt om levens te redden. Het onder oorlogsomstandigheden opereren van zwaargewonde slachtoffers waren ervaringen die Erik onder de huid gingen zitten. Jaren later kreeg hij PTSS en moest hij zijn zwaarste gevecht voeren: de strijd met zijn herinneringen, maar bovenal met zichzelf.

Erik vertelt openhartig over zijn ervaringen, ondersteund door passende en alom bekende nummers. Erik maakt tijdens de voorstelling deel uit van de band Silhouette. Deze gecommitteerde groep muzikanten en vrienden heeft meer dan 25 jaar podiumervaring en is een bekende in de theaters.

‘Operatie Geslaagd’ is inmiddels een bekende titel, een unieke combinatie van het gelijknamige boek, theater en muziek. Met als doel het vergroten van bewustwording van PTSS. Niet alleen onder veteranen, maar juist voor iedereen.

 

Maandag 27 maart 2017 - aanvang 20:00 uur

RaboTheater De Meenthe - Stationsplein - Steenwijk