SCHRIJVERSFESTIVAL Steenwijk e.o.
31e editie 2018

Cis Meijer te gast op CSG Eekeringe

Cis Meijer heeft een passie voor spannende verhalen. Ze studeerde film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en bewerkte jarenlang als video-editor nieuwsreportages en misdaadseries. De thema's vriendschap, verraad, macht en het vinden van je eigen weg inspireerden haar bij het schrijven van de jeugdthrillers Verdoofd, Val, en Moordspel. 
Haar debuut Verdoofd werd in 2014 genomineerd voor de Hebban Award voor beste YA-thriller. 

Tijdens lezingen vertelt Cis niet alleen over haar boeken, maar ook over hoe een boektrailer of omslag tot stand komt. Cis’ schoolbezoeken hebben een interactief karakter. Ze deelt schrijfgeheimen met de klas, vraagt leerlingen mee te denken over een cover, titel of thema, en laat ze kiezen tussen twee alinea’s. Daarnaast geeft Cis schrijftips voor ‘spannend schrijven’ en ze legt daarbij aan de hand van een fragment uit hoe ze spanning opbouwt. Deze tips kunnen op verzoek worden gekoppeld aan een workshop creatief schrijven.

In haar workshops leert ze leerlingen stap voor stap hoe ze met hun eigen creativiteit een verhaal kunnen schrijven.
In elk boek plaatst ze een schrijfwedstrijd. Zo hoopt ze jongeren niet alleen aan het lezen, maar ook aan het schrijven te krijgen.

Donderdag 29 maart 2018 - aanvang 10.00 uur - 3 sessies van 50 minuten