SCHRIJVERSFESTIVAL Steenwijk e.o.
30e editie 2017

Twee Vrouwen, Mulisch' spannende Liefdersdrama

Met Renée Soutendijk, Chris Tates en Roos van Erkel

Als je je altijd een dochter voelt, is er maar één manier om van je moeder  af te komen, en dat is door zelf moeder te worden.’ In 1975 verraste Harry Mulisch zijn lezers met de buitengewoon helder geschreven liefdesroman Twee Vrouwen. Inmiddels is het boek 27 keer herdrukt en succesvol verfilmd. Na het overdonderende succes van de toneelversie van De ontdekking van de hemel, volgt dit seizoen met Twee Vrouwen een nieuwe Mulischroman in het theater.

 

Een gescheiden vrouw begint een nieuwe verhouding. Dit haalt haar leven volledig overhoop. Ze is hartstochtelijk verliefd, maar raakt wanhopig door het zwijgzame en raadselachtige gedrag van haar geliefde. De ex-echtgenoot kan het niet nalaten tussenbeide te komen, waarna de gevolgen niet te overzien zijn. Twee Vrouwen is een poëtisch liefdesverhaal met een onverwacht slot.

Renee Soutendijk, Chris Tates (Liefde levenslang, Ventoux) en Roos van Erkel (Het meisje met het rode haar - de musical, De Batavia) spelen in de allereerste toneelbewerking van deze roman.

Woensdag 8 maart 2017 - 20:00 uur - Eleq Theaterzaal - € 27,50

(met kortingscode MULISCH of op vertoon van de flyer € 5,- korting)

RaboTheater De Meenthe - Stationsplein 1 - Steenwijk

 

Kaarten verkrijgbaar bij De Meenthe en via deze link

Fotograaf: Piek