SCHRIJVERSFESTIVAL Steenwijk e.o.
30e editie 2017

Bon Bini Holland - Komedie met o.a. Jandino Asperaat, Liliana de Vries en Sergio IJssel

 

Nederlands, 95 minuten 

Robertico Florentina (Jandino Asporaat) is een brutale, maar charmante oplichter van Curaçao. Hij verdient zijn geld met Bon Bini Bungalows, een zogenaamd bureau dat toeristen onderbrengt in vakantiehuizen zonder dat de eigenaar hier iets van afweet. Als hij per ongeluk een gevaarlijke crimineel belazert, vlucht hij naar Nederland. Als Robertico de mooie Noëlla Maduro (Liliana de Vries) ontmoet en ontdekt dat haar vader Ken Maduro (Dennis Rudge) een rijke zakenman is, krijgt Robertico een plan. Als hij Ken weet te overtuigen om te investeren in Bon Bini Bungalows, is hij in één klap uit de problemen. Zijn plan lijkt te slagen maar wordt ingewikkeld als Robertico verliefd wordt op Noëlla. Zal hij zijn zwendel voortzetten of zal hij zijn hart volgen en voor het eerst in zijn leven eerlijk zijn? 

 

Met in totaal 80 bezoekers was de opkomst boven verwachting. Een deel van de toegangsbewijzen zijn door het Schrijversfestival aangeboden aan RSG Tromp Meesters om de middelbare schooljeugd op een toegankelijke manier in contact te brengen met de Antilliaanse taal en cultuur,  Hier is gretig gebruik van gemaakt.

 

Deze film past binnen het project "Nederlands over de grens" waarbij dit jaar voor de Antillen is gekozen (2015 Vlaanderen; 2016 Suriname). Dit project is in 2016 mede mogelijk gemaakt door:

 

Maandag 6 maart 2017 - aanvang 19:30 uur - Entree € 6,-

VUE-Theater - Goeman Borgesiusstraat - Steenwijk

Kaarten verkrijgbaar via deze link